Yritys myytävänä omistajalta

Monet uudet yrittäjät ostavat mieluummin yrityksen kuin rakentavat uuden yrityksen nollasta alkaen.

Yrityksen ostoprosessi voi olla erittäin pitkä. Varaa itsellesi runsaasti aikaa due diligence -tarkastukseen. Sinun on kunnioitettava tai neuvoteltava uudelleen olemassa olevat sopimukset minkä tahansa ostamasi yrityksen kanssa, esimerkiksi tavarantoimittajien kanssa. Melkein varmasti joudut maksamaan ammattitaitoisten neuvonantajien, kuten lakimiesten ja kirjanpitäjien, palveluista yritystä ostaessasi

Et ehkä ymmärrä kaikkia piilotettuja ongelmia ennen kuin olet paikan päällä, vaikka olisit kaikkein perusteellisimmalla huolellisuudella. Sinun on varmistettava, että ostamasi yrityksen henkilökunta on puolellasi esimerkiksi ostaessasi sitä.

Yrityksen ostaminen voi olla palkitseva investointi, mutta sinun on harkittava huolellisesti kaikkia näitä mahdollisia ongelmia ennen ostoa.

On tapoja ostaa yritys ilman rahaa. Joten olet päättänyt ostaa yrityksen – mutta entä jos sinulla ei ole aluksi pääomaa? Jos sinulla ei ole rahaa, voit silti ostaa yrityksen vaihtoehtoisten rahoitusvaihtoehtojen ansiosta.

Hyödynnä uutta omaisuuttasi. Omistat yrityksen omaisuuden, kun ostat sen. Tämä on etu, jonka voit hyödyntää etukäteen. Pankki tai muu lainanantaja voi joissain tapauksissa tarjota sinulle rahoitusta ostettavaa omaisuutta vastaan. Sinun tulee kuitenkin olla tietoinen mahdollisista vastuista ja varmistaa, että ne huomioidaan rahoitushakemuksessa.

Yhdistä yrityksesi. Yrityksen ostaminen osuuskunnalla voi olla hyvä valinta niille, joilla on rajalliset varat. Yhdistämällä resurssit muiden kanssa saatat pystyä ostamaan osuuden huomattavasti halvemmalla. Muista kuitenkin pitää mielessä, että sinulla on oltava yksityiskohtainen kumppanuussopimus muiden sijoittajien kanssa.

Bay Area, Lontoo ja New York ovat historiallisesti tuottaneet tasaisen virran aloittelevia yrittäjiä. Äskettäin striimistä tuli hurjaa. Aina olisi uusia valmistuneita, jotka etsivät töitä investointipankkitoiminnasta tai strategiakonsultoinnista, sekä ihmisiä, jotka haluavat tulla seuraavaksi Muskiksi tai Bezosiksi, Blakelyksi tai Bransoniksi.

Oman yrityksen perustaminen ei ole niin glamouria kuin miltä se saattaa näyttää. Jokainen, joka on tehnyt sen, on erittäin iloinen voidessaan kertoa sinulle, että ei ole helppoa aloittaa ja kehittää tuotettasi siihen pisteeseen, että alat vihdoin ansaita oikeaa rahaa.

Onko se todella tarpeen tehdä? Olisiko sinun todella viisasta tuhlata taitojasi ja tietojasi takamakuuhuoneessa tai autotallissa, kun sinulla on mahdollisuus muuttaa maailmaa parempaan suuntaan? Entä jos ostaisit sen sijaan yrityksen, joka oli jo menestynyt ja kannattava, ja merkitsit sen sitten uudelleen maailman hallitsevimmaksi yritykseksi?

Kassavirran ominaisuuksien ymmärtäminen ja poikkeamien etsiminen (esim. petokset, tulonhallinta) on osa asianmukaista taloudellista ja kaupallista due diligence -tutkimusta. Tunnista tekijät, jotka antavat yritykselle kilpailuedun (esim. tunnista ainutlaatuiset resurssit, ominaisuudet ja yleispalvelun tarjoajat).

Tee yrityksellesi 100 päivän toteutussuunnitelma.

Monet yritykset menestyvät omistajansa henkilökohtaisen verkoston ja maineen ansiosta, ja se on tärkein syy, miksi yritys on menestynyt niin pitkään. Tämä on asia, jota monet aloittavat yrittäjät eivät huomaa.

Kun olet tarkkaan miettinyt, minkä tyyppistä yritystä haluat ostaa ja mitä budjettisi sallii, on aika aloittaa etsiminen. Tärkeitä tekijöitä ovat yrityksesi sijainti ja se, tarvitsetko majoitusta sopimukseen, vai onko yritys pääasiassa verkossa.

Jos harkitset yrityksen ostamista, liiketoiminnan siirtoagentti tai välittäjä on erittäin hyödyllinen. Nykypäivänä tulet tietysti käyttämään Internetiä. Useimmat myyjät suosivat liiketoiminnan siirtoagentteja, ja jokaisella on verkkosivusto, jossa luetellaan satoja myytäviä yrityksiä eri puolilla maata. Hyvä BTA tai välittäjä on korvaamaton apuna oikean kiinteistön löytämisessä, ja sinun kannattaa puhua muutaman heistä myös henkilökohtaisesti. Jos pystyt osoittamaan, että olet vakava ostaja, joka on harkinnut haluamaasi ja jolla on jo taloudellinen tuki etenemiseen, hyvä BTA tai välittäjä on välttämätön auttamaan oikean kiinteistön löytämisessä. Sisäpiiritiedon lisäksi hän saattaa pystyä esittelemään mahdollisuutta, joka ei ole vielä päässyt markkinoille ja joka voisi kiinnostaa sinua. He saattavat jopa ehdottaa vaihtoehtoja, joita et ollut harkinnut.

Pitäisitkö itseäsi riskinottajana?

Jotkut yritykset ovat luonnostaan ​​riskialttiimpia kuin toiset, mutta kaikkiin yrityksiin liittyy riskejä. Minkä tason riskin olet tyytyväinen ottamaan? On monia ulkoisia riskejä, jotka voivat vaikuttaa liiketoimintaasi, joita et voi hallita. Entä jos kilpailija avautuisi viereesi? Onko palvelusi vanhentunut tai vanhentunut tekniikan kehityksen seurauksena? Miten yrityksesi pärjää talouden taantuman sattuessa? Hallitset myös muita riskejä, kuten sallitko muiden ostaa sinulta luotolla.

Ajatteletko ryhtyväsi omaksi pomosi työskentelyn sijaan? Sinulla on monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon, kun olet päätynyt tähän johtopäätökseen.

Yrityksen ostamisen etuna on, että sinun ei tarvitse aloittaa alusta. Yrityksen todistettu kokemus helpottaa rahoituksen saamista ja pystyt jatkamaan olemassa olevaa toimintaa siitä, mihin jäit.

Onnistunut yritys vaatii kuitenkin, että löydät taitosi, ominaisuuksiisi ja tavoitteisiisi sopivan toimialan. Muista tutkia yritysten hankintamenettelyjä.

Ottaen huomioon, että käytät henkilökohtaisia ​​säästöjä ja vietät paljon aikaa projektiin, haluat tehdä oikean valinnan. Älä kiirehdi päätöksiin ja harkitse suunnitelmiasi huolellisesti.

FolioSummit.com