Företag till salu av ägare

Många nya företagare föredrar att köpa ett företag än att bygga ett nytt företag från noll.

Processen att köpa ett företag kan vara extremt lång. Ge dig själv gott om tid att genomföra due diligence. Du kommer att behöva hedra eller omförhandla befintliga kontrakt med alla företag du köper, till exempel med leverantörer. Nästan säkert kommer du att behöva betala för tjänsterna från professionella rådgivare, såsom advokater och revisorer, när du köper ett företag

Du kanske inte förstår alla dolda problem förrän du är på marken, även med den mest noggranna due diligence. Du måste se till att personalen på företaget du köper är på din sida när du till exempel köper det.

Köpet av ett företag kan vara en givande investering – men du måste noga överväga alla dessa potentiella problem innan du köper.

Det finns sätt att köpa ett företag utan pengar. Så du har bestämt dig för att köpa ett företag – men tänk om du inte har kapital till att börja med? Om du inte har några pengar kan du fortfarande köpa ett företag tack vare alternativa finansieringsalternativ.

Dra nytta av dina nya tillgångar. Du äger företagets tillgångar när du köper det. Detta är en förmån som du kan utnyttja i förväg. En bank eller annan långivare kan i vissa fall ge dig finansiering mot de tillgångar du vill köpa. Du bör dock vara medveten om eventuella skulder och se till att dessa beaktas i finansieringsansökan.

Co-op ditt företag. Att köpa ett företag på kooperativ basis kan vara ett bra val för dem med begränsade medel. Genom att slå samman dina resurser med andra kan du kanske köpa en insats för ett betydligt lägre pris. Kom dock ihåg att du måste ha ett detaljerat partnerskapsavtal med de andra investerarna.

Bay Area, London och New York har historiskt producerat en stadig ström av spirande entreprenörer. Nyligen blev strömmen kraftig. Det skulle alltid finnas nyutexaminerade som letar efter jobb inom investment banking eller strategikonsultverksamhet, såväl som personer som vill bli nästa Musk eller Bezos, Blakely eller Branson.

Att etablera ett eget företag är inte så glamoröst som det kan verka. Alla som har gjort det kommer bara att vara glada att berätta att det inte är lätt att komma igång och utveckla din produkt till den punkt där du äntligen börjar tjäna riktiga pengar.

Behöver det verkligen göras? Skulle det verkligen vara klokt av dig att slösa bort dina färdigheter och kunskaper i ditt bakre sovrum eller garage när du har potential att förändra världen till det bättre? Tänk om du istället köpte ett företag som redan var framgångsrikt och lönsamt och sedan omprofilerade det till att bli världens mest dominerande företag?

Att förstå kassaflödesegenskaperna och leta efter anomalier (t.ex. bedrägerier, resultathantering) är en del av en ordentlig finansiell och kommersiell due diligence. Identifiera de faktorer som ger ett företag en konkurrensfördel (t.ex. identifiera unika tillgångar, förmågor och USPs).

Förbered en 100-dagarsplan för implementeringen för ditt företag.

Många företag lyckas på grund av sin ägares personliga nätverk och rykte, och det är den främsta anledningen till att verksamheten har varit framgångsrik så länge. Detta är något många nystartade entreprenörer förbiser.

När du noga har övervägt vilken typ av verksamhet du skulle vilja köpa och vad din budget tillåter, är det dags att börja leta. Viktiga faktorer är platsen för ditt företag och om du behöver boende som ingår i affären, eller om verksamheten huvudsakligen är online.

Om du funderar på att köpa ett företag kommer en Business Transfer Agent eller Mäklare att vara väldigt praktisk. I dagens tid kommer du naturligtvis att använda internet. Företagsöverföringsagenter föredras av de flesta säljare, och var och en har en webbplats med hundratals företag till salu runt om i landet. En bra BTA eller mäklare kommer att vara ovärderlig för att hjälpa dig hitta rätt egendom, och du bör också prata med några av dem personligen. Om du kan visa att du är en seriös köpare som har tänkt hårt på vad du vill ha och redan har ekonomiskt stöd för att gå vidare, kommer en bra BTA eller Mäklare att vara oumbärlig för att hjälpa dig hitta rätt fastighet. Förutom insiderkunskap kan han eller hon kanske presentera en möjlighet som ännu inte har nått marknaden som kan vara av intresse för dig. De kanske till och med föreslår alternativ som du inte hade övervägt.

Skulle du anse dig själv vara en risktagare?

Vissa företag är till sin natur mer riskfyllda än andra, men alla företag innebär en viss risk. Vilken risknivå är du bekväm med att ta? Det finns många externa risker som kan påverka din verksamhet, som du inte kan kontrollera. Vad sägs om att en konkurrent öppnar upp bredvid dig? Är din tjänst föråldrad eller inaktuell som ett resultat av framsteg inom tekniken? Hur kommer ditt företag att prestera i händelse av en ekonomisk nedgång? Du kommer också att ha kontroll över andra risker, till exempel om du tillåter andra att köpa av dig på kredit.

Funderar du på att bli din egen chef snarare än att arbeta på företagets timmar? Du har många faktorer att ta hänsyn till när du har kommit fram till denna slutsats.

En fördel med att köpa ett företag är att du inte behöver börja om från början. En beprövad meritlista för verksamheten kommer att göra det lättare att säkra finansiering och du kommer att kunna fortsätta där du slutade med en befintlig verksamhet.

En framgångsrik strävan kräver dock att du hittar en bransch som passar dina kunskaper, egenskaper och mål. Var noga med att undersöka förfaranden för företagsförvärv.

Med tanke på att du kommer att spendera personliga besparingar och investera mycket tid i projektet, vill du göra rätt val. Skynda dig inte in i beslut och överväg dina planer noggrant.

FolioSummit.com