Bedrift til salgs av eier

Mange nye bedriftseiere foretrekker å kjøpe en bedrift enn å bygge en ny bedrift fra null.

Prosessen med å kjøpe en bedrift kan være ekstremt lang. Gi deg selv god tid til å gjennomføre due diligence. Du må respektere eller reforhandle eksisterende kontrakter med enhver virksomhet du kjøper, for eksempel med leverandører. Nesten helt sikkert må du betale for tjenestene til profesjonelle rådgivere, som advokater og regnskapsførere, når du kjøper en bedrift

Du forstår kanskje ikke alle de skjulte problemene før du er på bakken, selv med den mest grundige due diligence. Du må sørge for at personalet i virksomheten du kjøper er på din side når du for eksempel kjøper den.

Kjøp av en bedrift kan være en givende investering – men du må nøye vurdere alle disse potensielle problemene før du kjøper.

Det finnes måter å kjøpe en bedrift uten penger på. Så du har bestemt deg for å kjøpe en bedrift – men hva om du ikke har kapital til å begynne med? Hvis du ikke har penger, kan du fortsatt kjøpe en bedrift takket være alternative finansieringsmuligheter.

Dra nytte av dine nye eiendeler. Du eier virksomhetens eiendeler når du kjøper den. Dette er en fordel du kan utnytte på forhånd. En bank eller en annen långiver kan i noen tilfeller gi deg finansiering mot eiendelene du ønsker å kjøpe. Du bør imidlertid være oppmerksom på eventuelle forpliktelser og sørge for at disse blir vurdert i finansieringssøknaden.

Samarbeid virksomheten din. Å kjøpe en bedrift på samarbeidsbasis kan være et godt valg for de med begrensede midler. Ved å samle ressursene dine med andre, kan du kanskje kjøpe en innsats for en betydelig lavere pris. Husk imidlertid at du må ha en detaljert partnerskapsavtale med de andre investorene.

The Bay Area, London og New York har historisk sett produsert en jevn strøm av spirende gründere. Nylig ble strømmen voldsom. Det vil alltid være nyutdannede på jakt etter jobber innen investeringsbank eller strategirådgivning, så vel som folk som ønsker å bli den neste Musk eller Bezos, Blakely eller Branson.

Å etablere din egen virksomhet er ikke så glamorøst som det kan virke. Alle som har gjort det vil bare gjerne fortelle deg at det ikke er lett å komme i gang og utvikle produktet ditt til det punktet hvor du endelig begynner å tjene ekte penger.

Må det virkelig gjøres? Ville det virkelig vært lurt for deg å sløse bort dine ferdigheter og kunnskaper på soverommet eller garasjen bakerst når du har potensialet til å forandre verden til det bedre? Hva om du i stedet kjøpte et selskap som allerede var suksessfullt og lønnsomt og deretter rebranded det til å bli verdens mest dominerende selskap?

Å forstå kontantstrømkarakteristikkene og se etter uregelmessigheter (f.eks. svindel, inntektsstyring) er en del av en skikkelig økonomisk og kommersiell due diligence. Identifiser faktorene som gir en virksomhet et konkurransefortrinn (f.eks. identifiser unike eiendeler, kapasiteter og USP-er).

Lag en 100-dagers plan for implementeringen for virksomheten din.

Mange virksomheter lykkes på grunn av eierens personlige nettverk og rykte, og det er hovedgrunnen til at virksomheten har vært vellykket så lenge. Dette er noe mange nystartede gründere overser.

Når du nøye har vurdert hvilken type virksomhet du ønsker å kjøpe, og hva budsjettet tillater, er det på tide å begynne å lete. Viktige faktorer inkluderer plasseringen av virksomheten din og om du trenger overnatting inkludert i avtalen, eller om virksomheten primært er online.

Hvis du tenker på å kjøpe en bedrift, vil en Business Transfer Agent eller Megler være veldig nyttig. I dagens tid vil du selvfølgelig bruke internett. Virksomhetsoverføringsagenter foretrekkes av de fleste selgere, og hver av dem har et nettsted som viser hundrevis av virksomheter til salgs rundt om i landet. En god BTA eller megler vil være uvurderlig for å hjelpe deg med å finne den rette eiendommen, og du bør snakke med noen av dem personlig også. Hvis du kan demonstrere at du er en seriøs kjøper som har tenkt godt på hva du ønsker og allerede har økonomisk støtte til å gå videre, vil en god BTA eller megler være uunnværlig for å hjelpe deg med å finne den rette eiendommen. I tillegg til innsidekunnskap, kan han eller hun være i stand til å presentere en mulighet som ennå ikke har nådd markedet som kan være av interesse for deg. De kan til og med foreslå alternativer du ikke hadde vurdert.

Vil du vurdere deg selv som en risikotaker?

Noen virksomheter er iboende mer risikofylte enn andre, men alle virksomheter innebærer en viss risiko. Hvilket risikonivå er du komfortabel med å ta? Det er mange eksterne risikoer som kan påvirke virksomheten din, som du ikke kan kontrollere. Hva med en konkurrent som åpner seg ved siden av deg? Er tjenesten din utdatert eller utdatert som følge av fremskritt innen teknologi? Hvordan vil virksomheten din prestere i tilfelle en økonomisk nedgang? Du vil også ha kontroll over andre risikoer, for eksempel om du vil la andre kjøpe fra deg på kreditt.

Tenker du på å bli din egen sjef i stedet for å jobbe i bedriftstimer? Du har mange faktorer å vurdere når du har kommet til denne konklusjonen.

En fordel med å kjøpe en bedrift er at du ikke trenger å starte fra bunnen av. En dokumentert track record av virksomheten vil gjøre det enklere å sikre finansiering, og du vil kunne fortsette der du slapp med en eksisterende drift.

En vellykket innsats krever imidlertid at du finner en bransje som passer dine ferdigheter, egenskaper og mål. Sørg for å undersøke prosedyrer for oppkjøp av virksomhet.

Med tanke på at du vil bruke personlige sparepenger og investere mye tid i prosjektet, ønsker du å gjøre det riktige valget. Ikke forhast deg med avgjørelser og vurder planene dine nøye.

FolioSummit.com